Inductiekookplaat-info.nl

Makus Marble

Bekijk de goedkoopste Makus Marble

De Makus Marble is te koop bij

Review
Makus Marble

Makus Marble review

In een wereld waar kookplaten vaak worden gezien als puur functioneel, breekt de Makus Marble het stereotype met zijn stijlvolle ontwerp. Deze inductieplaat is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook een scala aan handige functies, zoals een flexibele kookzone, veiligheidsuitschakeling en panherkenning. Natuurlijk, zoals bij elk product, zijn er een paar nadelen om in gedachten te houden. Zo is de installatie wellicht wat complexer vanwege de 2-fasen elektrische aansluiting. Maar over het algemeen lijkt het erop dat de Makus Marble een goede balans biedt tussen stijl en functionaliteit.

Type inductieplaat: Stijl en functionaliteit gecombineerd

Wat meteen opvalt aan de Makus Marble is het unieke design. De lichtgrijze kleur van de kookplaat verandert met de lichtinval, waardoor de plaat altijd een beetje anders lijkt. Dit maakt het een interessante toevoeging aan elke keuken. De plaat zelf is 80 cm breed en biedt daarmee ruim voldoende werkruimte. Ook de plaatsing van het apparaat is eenvoudig, omdat het een inbouwmodel betreft. Hiermee integreert het naadloos in het aanrecht, zonder extra ruimte in te nemen.

Aansluitingen: 2-fasen elektrische aansluiting met Perilex-stekker

De Makus Marble maakt gebruik van een 2-fasen (Perilex) aansluiting, wat betekent dat je mogelijk een aparte groep moet aanmaken in je meterkast. De elektrische aansluiting is gelokaliseerd in het midden van de plaat, wat zorgt voor een evenwichtige verdeling van het elektrische vermogen. Het apparaat is geschikt voor een Perilex (5-polige) stekker, wat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat de aansluiting veilig en betrouwbaar is.

Kookzones: Flexibele en ruime kookmogelijkheden

Met vier kookzones en tien kookstanden biedt deze inductieplaat je veel mogelijkheden. De flexibele kookzone aan de rechterkant is een hoogtepunt: je kunt twee zones combineren tot één langwerpige zone, ideaal voor grillplaten of langwerpige pannen. Deze flexibiliteit is echt een pluspunt voor degenen die graag experimenteren in de keuken.

Veiligheidsfuncties: Geavanceerde beveiliging voor zorgeloos koken

Op het gebied van veiligheid scoort de Makus Marble hoog. Het beschikt over veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken, en kinderbeveiliging. Ook de auto-kookfunctie en restwarmte-indicator dragen bij aan een veilige kookervaring. Het apparaat heeft zelfs een oververhittingsbeveiliging, waardoor je met een gerust hart kunt koken.

Bereidingskwaliteit: Topklasse prestaties

Als je de bereidingskwaliteit van deze inductieplaat in één woord moet beschrijven, zou dat 'topklasse' zijn. Of je nu groenten wilt stomen of een complex gerecht wilt bereiden, de Makus Marble stelt niet teleur. De timerfunctie is bijzonder handig, omdat je hiermee precies kunt instellen hoe lang je eten moet koken, wat bijdraagt aan het behoud van vitaminen en smaak.

Panherkenning: Slimme herkenning voor efficiënt koken

De panherkenning en pangrootteherkenning zijn erg handig voor efficiënt energiegebruik. Als je een pan van het vuur haalt, schakelt de zone automatisch uit. Dit draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar zorgt ook dat je energie bespaart.

Gebruiksgemak: Verschillende functies voor een optimale kookervaring

De Makus Marble biedt verschillende functies die het koken gemakkelijker maken. Zo is er een boostfunctie voor sneller koken en een braadzone voor perfect braden. Er is ook een warmhoudfunctie die ervoor zorgt dat je eten warm blijft zonder verder te garen. En als kers op de taart zijn er een timer en een display die je helpen bij het timen van je gerechten.

Bedieningsmogelijkheden: Eenvoudig en intuïtief

De schuifregelaar en tiptoetsen maken de bediening van de Makus Marble eenvoudig en intuïtief. Met de 'alles uit-knop' kun je alle zones in één keer uitschakelen, wat vooral handig is als je snel moet reageren. Er is ook een aan/uit-indicator die laat zien of het apparaat aan of uit staat.