Inductiekookplaat-info.nl

Whirlpool SMO 658C/BT/IXL

Bekijk de goedkoopste Whirlpool SMO 658C/BT/IXL

De Whirlpool SMO 658C/BT/IXL is te koop bij

Review
Whirlpool SMO 658C/BT/IXL

Whirlpool SMO 658C/BT/IXL Review

Als je op zoek bent naar een inductieplaat die zowel veelzijdig als krachtig is, dan is de Whirlpool SMO 658C/BT/IXL echt iets voor jou. Dit apparaat biedt niet alleen een breed scala aan kookzones en instellingen, maar ook een aantal veiligheidsfuncties en een uitstekende bereidingskwaliteit. Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn; het apparaat vereist een 2-fasen (Perilex) aansluiting, wat niet in elke keuken direct beschikbaar is. Maar als je die hindernis eenmaal hebt genomen, is dit een van de meest indrukwekkende inductieplaten op de markt.

Type inductieplaat: Inbouwmodel met flexibele zones

De Whirlpool SMO 658C/BT/IXL is een inbouwmodel, wat betekent dat het naadloos kan integreren in je keukenwerkblad. Wat echt opvalt, is de mogelijkheid om de flexibele zones om te toveren tot één grote kookzone. Hiermee krijg je een enorme flexibiliteit om te koken, van kleine pannen tot extra grote grillpannen. Het apparaat biedt een gestroomlijnde en moderne look die in de meeste keukenstijlen past. Zorg wel voor een goede planning bij het inbouwen, want de elektrische aansluiting zit aan de rechterachterkant.

Aansluitingen: 2-fasen Perilex stekker vereist

Je moet wel wat rekening houden met de aansluiting. Dit model vereist een 2-fasen Perilex stekker. Niet elke keuken is standaard voorzien van een dergelijke aansluiting, dus je moet mogelijk een elektricien inschakelen om dit in orde te maken. De locatie van de elektrische aansluiting is aan de rechterachterkant van het apparaat, dus zorg ervoor dat dit in jouw keuken geen probleem is.

Kookzones: 8 zones en 18 kookstanden

Met maar liefst 8 kookzones en 18 verschillende kookstanden heb je volop keuze bij het bereiden van je maaltijden. Het flexibele kookzoneontwerp is een echte uitkomst voor wie houdt van experimenteren in de keuken. Je kunt gemakkelijk grotere pannen of zelfs een grillpan gebruiken. Of je nu wilt sudderen, bakken of grillen, dit apparaat heeft de juiste instelling voor je.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide veiligheidsopties

Veiligheid staat voorop bij dit model. Het heeft een veiligheidsuitschakeling, schakelt automatisch uit bij overkoken en biedt kinderbeveiliging. Ook is er een aankookautomaat, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Je kunt er dus gerust op zijn dat je een veilige kookervaring hebt, ook als je even niet oplet.

Bereidingskwaliteit: Topklasse

Als het gaat om de kwaliteit van de bereiding, behoort deze inductieplaat tot de topklasse. Of je nu wilt sudderen, bakken, of een snelle maaltijd wilt voorbereiden met de boostfunctie, het kan allemaal. De braadsensor zorgt ervoor dat je vlees precies goed wordt, zonder aanbranden. Echt een topper als het om bereidingskwaliteit gaat.

Panherkenning: Slimme pan- en pangrootteherkenning

Deze inductieplaat is uitgerust met panherkenning en pangrootteherkenning, wat betekent dat het apparaat automatisch detecteert waar en hoe groot je pan is. Dit draagt niet alleen bij aan een efficiënter energieverbruik, maar zorgt er ook voor dat alleen de zone waar de pan zich bevindt wordt verwarmd.

Gebruiksgemak: Boostfunctie en warmhoudfunctie

Met functies zoals de boostfunctie en de warmhoudfunctie is dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk. De boostfunctie is vooral handig als je snel een pan water aan de kook wilt brengen, terwijl de warmhoudfunctie ervoor zorgt dat je maaltijd warm blijft als je nog even bezig bent met de tafeldekken of andere dingen.

Bedieningsmogelijkheden: Schuifregelaar, Tiptoetsen, Touchscreen

De bedieningsmogelijkheden van dit apparaat zijn zeer uitgebreid. Je kunt kiezen uit een schuifregelaar, tiptoetsen en een touchscreen om je kookinstellingen te beheren. Het apparaat heeft ook een "Alles uit"-knop en een aan/uit-indicator, wat extra gemak biedt.