Inductiekookplaat-info.nl

ATAG BIH09571EV

Bekijk de goedkoopste ATAG BIH09571EV

De ATAG BIH09571EV is te koop bij

Review
ATAG BIH09571EV

ATAG BIH09571EV Review

De ATAG BIH09571EV inductiekookplaat is een ware uitkomst voor wie op zoek is naar een ruime, efficiënte en geavanceerde kookoplossing. Met zijn breedte van 90 cm biedt dit model voldoende ruimte voor grote pannen, waardoor het een perfecte keuze is voor gezinnen of mensen die vaak voor grotere groepen koken. De kookplaat is ook voorzien van verschillende functies zoals panherkenning en aankookautomaat, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Toch zijn er ook enkele nadelen. Zo heeft de plaat geen pangrootteherkenning en kan het energieverbruik hoger zijn bij gebruik op alle kookzones tegelijk.

Type en plaatsing: Extra breed model voor inbouw met flexibele zones

Dit model van ATAG is een inbouw inductiekookplaat, wat betekent dat je het netjes kunt integreren in jouw keukenwerkblad. De extra breedte van 90 cm is ideaal voor degenen die graag met meerdere grote pannen tegelijk koken. Een uniek kenmerk is dat je de twee kookzones aan de linkerkant met één druk op de knop kunt koppelen. Dit maakt het mogelijk om een langwerpige grillplaat te gebruiken, wat je meer flexibiliteit biedt in jouw kookstijl.

Aansluitingen: Geschikt voor verschillende fasen en stekkertypes

De ATAG BIH09571EV biedt veelzijdige aansluitmogelijkheden. Het apparaat kan worden aangesloten op 1 fase (normale stekker), 2 fasen (Perilex stekker), en 3 fasen (Perilex stekker, meer dan 7360 Watt). De locatie van de elektrische aansluiting is rechtsachter, wat praktisch kan zijn afhankelijk van jouw keukenindeling. Het is ook geschikt voor verschillende stekkertypes zoals Perilex (5-polig) en Schuko-/Gardy met aarding (2-polig).

Kookzones: Vijf zones met tien kookstanden en flexibele opties

Met vijf kookzones en tien kookstanden biedt deze inductiekookplaat veel mogelijkheden. Het heeft ook een flexibele kookzone die je met één druk op de knop kunt activeren. Dit geeft je de vrijheid om verschillende soorten pannen te gebruiken. Bijvoorbeeld, grote pannen voor soepen en kleinere pannen voor sauzen, allemaal tegelijkertijd.

Veiligheidsfuncties: Uitgebreide veiligheidsopties, inclusief kinderbeveiliging

Veiligheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een inductiekookplaat. Dit model komt met tal van veiligheidsfuncties zoals een veiligheidsuitschakeling, automatisch uitschakelen bij overkoken, kinderbeveiliging, aankookautomaat, restwarmte-indicatie en oververhittingsbeveiliging. Dit maakt het een veilige keuze voor gezinnen en mensen die graag met een gerust hart willen koken.

Bereidingskwaliteit: Topklasse met een aankookautomaat

De bereidingskwaliteit van deze ATAG inductiekookplaat is beoordeeld als topklasse. Dit is deels te danken aan de aankookautomaat die automatisch terugschakelt zodra het water 100 graden Celsius bereikt. Hierdoor kun je pasta of boontjes verder laten koken op een lagere stand zonder dat je ze constant in de gaten hoeft te houden. Dit levert je niet alleen tijdwinst op maar ook een beter kookeindresultaat.

Panherkenning: Ja, maar geen pangrootteherkenning

Deze inductiekookplaat heeft een panherkenningsfunctie die bijdraagt aan de veiligheid en energie-efficiëntie. Als je een pan van de kookzone verwijdert, schakelt de zone automatisch uit. Helaas ontbreekt de functie voor pangrootteherkenning, wat betekent dat de kookplaat niet automatisch het verwarmingsgebied aanpast aan de grootte van de pan.

Gebruiksgemak: Boostfunctie, braadzone en andere handige functies

Qua gebruiksgemak scoort dit model erg goed. De schuifbediening maakt het eenvoudig om snel de juiste kookstand in te stellen. De boostfunctie, braadzone en warmhoudfunctie zijn extra functies die het koken makkelijker maken. Ook is er een display en timer aanwezig, zodat je altijd precies weet hoelang je gerecht nog moet.

Bedieningsmogelijkheden: Schuifregelaar en ‘Alles uit’-knop

De bediening van de ATAG BIH09571EV is erg intuïtief dankzij de schuifregelaar. Dit maakt het makkelijk om tijdens het koken snel aanpassingen te doen. Een andere handige functie is de ‘Alles uit’-knop waarmee je in één keer alle kookzones kunt uitschakelen, mocht dat nodig zijn. Dit draagt bij aan zowel de veiligheid als het gebruiksgemak.