Inductiekookplaat-info.nl

ATAG BIH08571EV

Bekijk de goedkoopste ATAG BIH08571EV

De ATAG BIH08571EV is te koop bij

Review
ATAG BIH08571EV

ATAG BIH08571EV Review

De ATAG BIH08571EV is een inductiekookplaat die de keuken naar een hoger niveau tilt. Met functies zoals de mogelijkheid om twee kookzones te combineren en 10 verschillende kookstanden, is het een veelzijdige keuze voor iedereen die graag kookt. Bovendien bevat het diverse veiligheidsfuncties, waardoor je gerustgesteld kunt koken zonder constant toezicht te houden. Toch heeft het product ook een paar minpunten die overwogen moeten worden.

Unieke combinatie kookzones

De ATAG BIH08571EV onderscheidt zich door de mogelijkheid om twee kookzones te combineren en zo een groter kookgebied te creëren. Dit is ideaal voor het bereiden van gerechten in grotere pannen of grillplaten. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld een hele vis of een reeks gamba's, is dit een zeer welkome functie.

Veelzijdige aansluitmogelijkheden

Wat betreft de aansluiting biedt de ATAG BIH08571EV diverse opties. Hij kan worden aangesloten op 1, 2 of 3 fasen, afhankelijk van het beschikbare vermogen. Bovendien is de locatie van de elektrische aansluiting rechtsachter, wat handig kan zijn voor bepaalde keukenindelingen. Het is ook geschikt voor zowel Perilex als Schuko-/Gardy stekkers.

Meerdere kookzones en instellingen

De kookplaat biedt 5 kookzones, wat voldoende ruimte geeft voor diverse pannen tegelijkertijd. Met 10 kookstanden kun je variëren van sudderen tot grillen. De boostfunctie is ook een geweldige toevoeging, waarmee pannen extra snel worden opgewarmd.

Uitstekende veiligheidskenmerken

De ATAG BIH08571EV scoort hoog op veiligheid. Er is een veiligheidsuitschakeling, overkookbeveiliging en kinderbeveiliging. Mocht je pan overkoken, dan schakelt de kookzone automatisch uit. Daarnaast geeft de restwarmte-indicatie aan welke zones nog warm zijn na het koken, en de oververhittingsbeveiliging voorkomt schade aan de kookplaat.

Topklasse bereidingskwaliteit

De bereidingskwaliteit van deze inductiekookplaat wordt als topklasse beschouwd. Dit betekent dat je kunt rekenen op consistente en effectieve verwarming voor al je gerechten. Hierdoor krijg je elke keer weer perfect bereid voedsel.

Handige panherkenning

De ATAG BIH08571EV heeft een panherkenningsfunctie, wat betekent dat de kookzones alleen warm worden als er een pan op staat. Dit draagt bij aan zowel veiligheid als energie-efficiëntie. Helaas ontbreekt de pangrootteherkenning, wat een handige functie kan zijn voor sommige gebruikers.

Gemakkelijke bediening en functies

Gebruiksgemak is een sterk punt van deze kookplaat. Het heeft een boostfunctie, een braadzone, een warmhoudfunctie en een display met timer. Hoewel het geen braadsensor heeft, zijn de andere functies zeer nuttig voor het dagelijks koken.

Intuïtieve bedieningsmogelijkheden

De bediening van de ATAG BIH08571EV is intuïtief dankzij de schuifregelaar. Het heeft ook een alles uit-knop en een aan/uit-indicator. Hierdoor wordt het koken een naadloze ervaring, zelfs voor degenen die niet gewend zijn aan inductiekoken.