Inductie kookplaat online kopen


Een inductiekookplaat online aanschaffen is vaak voordelig, met name omdat er meer opties zijn dan dat er in een winkel tentoongesteld staan. Online is er veel variatie in het aanbod inductie kookplaten. Als je weet welke maat geschikt is voor jou keuken, dan kun je je uitleven op de soort plaat, het aantal pitten, de functies en de look.

Online vind je mooie overzichten van de verschillende maten en kun je sorteren om bepaalde functies of de hoeveelheid pitten, om de selectie overzichtelijker en makkelijk te maken. De specificaties van een inductie kookplaat goed doorlopen, voordat je deze koopt, is wel zo handig. Verkopende partijen geven duidelijk aan welke functies de kookplaat wel of niet bevat en wat het energielabel is.

Alle voordelen op een rij

Het online kopen van een inductie kookplaat, heeft in tegenstelling tot het aanschaffen van een kookplaat bij de keukenboer, nog meer voordelen.

Zo wordt de kookplaat thuis bezorgd, en de meeste webwinkels nemen de oude (kapotte) apparatuur ook voor je mee. Voor deze service betaal je vaak geen extra kosten, maar dit hangt af van de webwinkel. Vaak kun je ook kiezen voor een montage service tegen een schappelijke prijs. Hierbij is het goed om er rekening mee te houden dat dit de montage van de inductie kookplaat betreft, maar dat eventuele omleidingen of extra veranderingen van toevoer/afvoer in de keuken niet inbegrepen zijn. Maar het aansluiten van een inductie kookplaat kan je ook prima zelf.

Tenslotte is het nog belangrijk om naar de garantie te kijken. Maar ook bij de gekeurde webwinkels krijg je garantie op de gekochte kookplaat. Deze garantie staat gelijk aan de garantie in een fysieke winkel. Indien er een probleem is met de kookplaat, komt er zo snel mogelijk een installateur bij je langs om de oorzaak te vinden. Mocht het probleem buiten de functie van de kookplaat zelf liggen, dan is het uiteraard geen onderdeel van de garantie.

De inductie kookplaat keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type inductie kookplaat het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van keukens en inductie kookplaten. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke inductie kookplaat het beste bij jou past!

Wil je een inbouw of een vrijstaande kookplaat?
Welke stekker heeft (of krijgt) het stopcontact waarop je de inductie kookplaat aansluit?
Wil je een inductie kookplaat met 1 tot 4 pitten of meer dan 5 pitten?

Merken inductie kookplaten

Er zijn verscheidende merken inductie kookplaten. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe inductie kookplaat. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Bosch, Siemens, AEG, Whirlpool, ETNA en Inventum.


Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 inductie kookplaten
Bekijk de top 10 inductiekookplaten
Bekijk top 10 inductiekookplaten