Vind de beste inductiekookplaat vrijstaand

Prijsvergelijking en prijsinformatie van de beste vrijstaande inductiekookplaat

Beste inductiekookplaat vrijstaand kopen?

Vrijstaande inductiekookplaten worden tegenwoordig steeds populairder bij veel verschillende soorten consumenten. Sommige mensen besluiten er een te kopen als een extra inductie kookplaat in hun keuken, anderen willen inductietechnologie testen voordat ze een complexere, vrijstaande inductiefornuis kopen, sommige zijn beperkt door de ruimte en kijken uit naar een kookplaat met kleine afmetingen (zoals studenten) en sommige mensen willen gebruik maken van het feit dat ze draagbaar zijn en ze kopen een vrijstaande inductiekookplaat omdat ze het buiten in de tuin willen gebruiken.

Wehkamp

Klik op de knop hiernaast en bekijk het assortiment van Wehkamp.

Coolblue

Klik op de knop hiernaast en bekijk het assortiment van Coolblue.

De vrijstaande inductie kookplaat

We zijn de keuken ingedoken om te onderzoeken en we hebben tests uitgevoerd om te kijken welke van de beste beoordeelde inductie kookplaten op de markt het best presteerden. Na meer dan 30 uur van onderzoek en testen, vonden we onderstaande inductie kookplaten als de beste 4. Prestatie-efficiëntie en effectiviteit is waar we ons op hebben gericht tijdens onze tests en we vonden dat deze 4 unieke inductiekookplaten de beste in hun klasse waren in snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Inventum IKI6030

1. Inventum IKI6030

Inbouw inductie kookplaat (59 cm)
Geschikt voor nisbreedte: 56 cm
Met overkookbeveiliging

Inventum VKI6010ZIL

2. Inventum IKI6010

Inbouw inductie kookplaat
Geschikt voor nisbreedte: 56 cm
Aan te sluiten op stopcontact

Siemens EU611BEB1E

3. Siemens EU611BEB1E

Inbouw inductie kookplaat (59,2 cm)
Geschikt voor nisbreedte: 56 cm
Aan te sluiten op stopcontact

Whirlpool ACM 808/NE

4. Whirlpool ACM 808/NE

Inbouw inductie kookplaat (58 cm)
Geschikt voor nisbreedte: 56 cm
>Met flexibele kookzones

Waarom zijn vrijstaande inductiekookplaten het beste?

Als je de manier waarop je kookt radicaal wilt veranderen, moet je proberen te koken met een vrijstaande inductiekookplaat. Op het eerste gezicht zal een inductiekookplaat er niet heel anders uitzien dan een elektrische kookplaat. Maar het geheim ligt in de kracht van het elektromagnetische veld, waardoor de pan zelf de warmte genereert die nodig is om voedsel te koken. Inductietechnologie is de veiligste, snelste en de meest precieze methode om voedsel te bereiden op een specifieke temperatuur zoals professionele kooktoestellen dat doen.

1

Een vrijstaande inductiekookplaat is efficiënt. Draagbare inductiekookplaten zijn uiterst efficiënt omdat de warmte direct wordt overgebracht naar de pan of pot. De vrijstaande kookplaat blijft tijdens het koken koel en er is geen risico op gasbrandwonden.

2

Ze zijn snel. Als je op zoek bent naar directe resultaten, kies je gewoon een goede draagbare kookplaat.

3

Ze zijn nauwkeurig. Nauwkeurigheid is een ander groot voordeel, omdat je de juiste temperatuur kunt instellen op je kookplaat.

4

Ze zijn veilig en eenvoudig te reinigen. Doordat de glasplaat snel afkoelt bakt voedsel zich niet snel vast in de plaat.

5

Vrijstaande inductie kookplaten zijn compact, gemakkelijk te vervoeren en snel en eenvoudig op te slaan. Perfect voor kleine plaatsen en om buiten mee te koken.

Hoe werkt inductie koken?

De werking van koken op een inductie fornuis is voor velen nog onbekend en lijkt een mysterie. Want hoe kan een kookplaat zo snel afkoelen en hecht er geen vuil aan het glas? Eigenlijk is de techniek erachter best eenvoudig en logisch te verklaren! We gaan je de werking van een inductie kookplaat hieronder per afzonderlijke stap uitleggen…

hoe werkt inductie koken

1 Stopcontact aansluiting

Er zijn verschillende soorten manieren om je inductie kookplaat aan te sluiten. Je hebt de eenvoudige stopcontact aansluiting, maar ook verschillende fase aansluitingen. Kijk goed bij aanschaf welke aansluit methode bij de inductie kookplaat geleverd wordt.

2 Elektrische spoelen

Er zitten elektrische spoelen in een inductie kookplaat. Deze spoelen genereren een magnetisch veld onder de pan. Door de bodem van de pan gaat vervolgens een stroom lopen die omgezet wordt in hitte door de weerstand die zich in de pan bevindt.

3 Glazen kookplaat

De meeste inductie kookplaten zijn voorzien van een keramische glasplaat die hittebestendig is en waar vuil zich niet aan hecht. Waardoor hij makkelijk schoon te maken is. Na verwijdering van de pan koelt de plaat direct af. Dit maakt indicutie koken zo veilig.

4 Geschikte pannen

Om te kunnen koken op een inductie fornuis zijn er (meestal) andere pannen nodig. In deze pannen moet een magentiseerbaar meteriaal verwerkt zitten. Bekijk de beste inductie pannen welke door ons zijn getest.

De inductie keuzehulp

Komt snel!

Informatie en tips

Sencor SCP5303

2-pits inductie kookplaat

Voor de kleinere keukens en kleine gezinnen is een kleiner fornuis geschikt. Een 2-pits inductie kookplaat is minder breed en daarmee geschikt voor een keuken met weinig aanrecht ruimte. Daarnaast zijn de 2-pits inductie kookplaten handig om mee te nemen naar de camping, of als extra kookplaat om naast de 4-pits kookplaat te gebruiken. De vormgeving van een 2-pits inductie kookplaat is minder variabel, omdat er minder ruimte op de kookplaat is, maar ook omdat er minder varianten zijn. Wel zijn er 2-pits kookplaten met standaard pitten en verstelbare pitten, ook wel flexibele zones (vaak met 3 opties: kleine pan, middelgrote pan, grote pan). De kookplaten zijn er met touchscreen, draaiknoppen, druktoetsen en tiptoetsen. De kleuren variëren van zilver tot zwart, met verzonken en met opstaande rand. De kookplaten zijn er in horizontale en verticale afmeting. De breedte van de horizontale kookplaat ligt tussen de 45 en 65 centimeter. De breedte van de smalle kookplaat is kleiner dan 45 centimeter. De prijs van een 2-pits inductie kookplaat ligt tussen de €110 en €290. De merken ...
Meer informatie
Tefal Ingenio Pannenset L20099 5-delig + Handgreep

Koken op inductiekookplaat ongezond

Wilde verhalen doen de ronde over de gevaren van elektromagnetische golven die gebruik worden bij het koken op inductie. Dit zou schadelijk zijn voor de gezondheid, het eten aantasten en hiermee dus minder gezond zijn dan koken op gas. Echter is dit een fabel en is hier niets van waar. We leggen je haarfijn uit hoe het wel zit, zodat je met een gerust hart een weloverwogen beslissing kunt maken voor het aanschaffen van een inductie kookplaat. Een inductiekookplaat bestaat uit een verwarmingselement op basis van elektromagnetische energie. Een pan welke op de kookplaat komt, creëert een elektrische wisselstroom tussen de bodem van de pan en de kookplaat. Op deze manier wordt de warmte direct op de pan overgebracht en niet op de omgeving. Dit maakt het koken veiliger, omdat de kans op aanbraden minder groot is.Een ander groot voordeel is dat de pan eerder verhit wordt, omdat de warmte direct aan de pan geleverd wordt en niet ook aan de omgeving. Het koken gaat dus sneller en efficiënter. Dit is gunstig voor de voedingswaarden ...
Meer informatie
installatie inductie kookplaat

Waarom moet je een inductie kookplaat online kopen?

Een inductiekookplaat online aanschaffen is vaak voordelig, met name omdat er meer opties zijn dan dat er in een winkel tentoongesteld staan. Online is er veel variatie in het aanbod inductie kookplaten. Als je weet welke maat geschikt is voor jou keuken, dan kun je je uitleven op de soort plaat, het aantal pitten, de functies en de look. Online vind je mooie overzichten van de verschillende maten en kun je sorteren om bepaalde functies of de hoeveelheid pitten, om de selectie overzichtelijker en makkelijk te maken. De specificaties van een inductie kookplaat goed doorlopen, voordat je deze koopt, is wel zo handig. Verkopende partijen geven duidelijk aan welke functies de kookplaat wel of niet bevat en wat het energielabel is.Het online kopen van een inductie kookplaat, heeft in tegenstelling tot het aanschaffen van een kookplaat bij de keukenboer, nog meer voordelen. Zo wordt de kookplaat thuis bezorgd, en de meeste webwinkels nemen de oude (kapotte) apparatuur ook voor je mee. Voor deze service betaal je vaak geen extra kosten, maar dit hangt af van ...
Meer informatie

Ons assortiment inductie kookplaten

Inductiekookplaat-info.nl is
Officieel partner en adviseur van

partner coolblue
partner wehkamp

Hoe kies je een inductie kookplaat vrijstaand?

Grootte en gewicht. Hoewel velen van hen “portable” worden genoemd, zijn sommige echt compact en andere niet. Maar stel eerst je eigen situatie voor en stel de volgende vragen:

  • Heb je een kleine keuken?
  • Wordt dit een extra kookplek in huis?
  • Is grootte niet zo belangrijk voor je?
  • Hoe en waar gebruikt je de inductie kookplaat?

Dit is belangrijk als je verwacht dat je toekomstige inductie kookplaat veel zal bewegen en snel zal moeten koken (water). Veel specialisten zijn van mening dat kracht belangrijker is dan de grootte en het gewicht van een inductie kookplaat, maar je moet dit advies aanpassen aan je specifieke behoeften. Voeding is erg belangrijk bij het kiezen van een draagbare kookplaat, maar als je daar weinig ruimte voor hebt en een paar seconden meer kunt accepteren, dan kun je de grootte boven stroom verkiezen.

Specifieke kenmerken. Inductiekookplaten lijken min of meer op elkaar, maar er zijn verschillen tussen hen en sommige hebben mogelijk andere kenmerken dan andere. Hier zijn enkele algemene kenmerken: panherkenning, kinderbeveiliging, bescherming tegen morsen, geavanceerde veilige functies, restwarmtesensor, temperatuurniveaus enz.